PREMI NACIONAL D’ARTESANIA 2013

Categoria Innovació

Ca na Fina

Jordi Ribas va tenir un paper crucial en el disseny i la construcció de Ca na Fina, un habitatge ecològic i orgànic a la Colònia de Sant Pere, Mallorca. El seu enfocament en el disseny de mobles únics i orgànics va inspirar la forma de la casa, allunyant-se dels esquemes cúbics tradicionals. Va construir una maqueta detallada de la casa en fusta massissa, cosa que va permetre abordar temes constructius clau. A més, va dissenyar i fabricar tots els mobles, que s’integren harmoniosament amb l’estructura. Destaquen les seves innovadores finestres i la coberta de la sala principal, premiades als Premis Nacionals d’Artesania. L’obra, amb un respecte profund per la natura, reflecteix la filosofia de d’en Jordi: crear espais bells, sans i duradors que connectin amb la simplicitat natural.